torsdag 28 april 2016

SVERIGE & RYSSLAND RELATION...

Rysslands utrikesministern Sergej Lavrov den gamle silverräven ska inte tala om vilken relation Sverige ska ha till NATO. Eller hur Finland ska besluta i frågan, det är upp till finska befolkningen.

Sen har ju inte Sverige råd att gå med i NATO i och med att det krävs årlig budget på 4-5% av Sveriges BNP för att komma upp i NATO standard så Ryssland har inget att vara orolig för på den punkten. Att ta över hela Sverige är inte för Ryssland aktuellt men en rysk flygbas på Gotland har sen ur militär synvinkel varit på flera regenters önskelista. Och som försökt med trupper ta Gotland men Sverige svarat upp och motat bort ryska trupper. Och därav av försvarspakten med NATO 2016 är en smart lösning Peter Hultqvist gjort med NATO, det säger jag som moderat väljare.

Varför vi respekteras sticker i ögonen på Putin i avundsjukan för han har inte insett med respekt följer att man visar respekt och får göra eftergifter precis som andra länder får göra i förhållande till Ryssland. Och Putin har inte följt Minsk avtalet utan brutit det. Det känns väl inte bra för Vitrysslands Alexander Lukasjenko.

Så även om Sverige förlorat lite affärer med Ryssland överlever Sverige och mer frodas av det. Och andra får ta dom politiska smällarna av att göra affärer med en ensidig oligark styrt land som  mer siktar in sig på att dränera sina affärspartners på kapital både stat och företag. Därav att Putin har ett företag bundet till Rosatom som får det av Rosatoms vinst i kärnkraftsbyggena runt om i Europa. Det är det som gör mig heligt arg att dom fortfarande säger en sak men gör en annan. Samma rutin ända sen 1833.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar