torsdag 7 april 2016

JAG TROR PUTIN...

Jag tror Vladimir Putin att han NU inte har nåt brevlådeföretag i Panama.Men han har nog haft. Denna man som nu har för vana att göra olagliga saker som president.

Även om han nu försöker framställa sig som en president utan brister och girighet. Så visar att större delen av oligarkernas nya företag är brevlådeföretag i hela Ryssland liksom Ukraina och närliggande före detta länder som tillhört ryska federationen. Så större delen av dom privata ryska företag är direkt kopplade till Panama och andra skatteparadis. Vilket gör att flera hundratals miljarder rubel går ryska staten förbi och rätt ned i oligarkernas privata fickor.Vilket Vladimir Putin tråkigt nog visar både i ord och handling är okej för hans del.


Och vill man böja sig för ryska gamla korrupta seder hur långt som helst för att gynna sin egen plånbok och urholka demokratin så gör det. Men beklaga inte heller då dom ryska oligarkerna visar sitt rätta affärssinne och det visar bli mer diktatoriskt med den president man gör statliga affärer med. Ska man följa den internationella affärsetiken och visa någon skattemoral som man så högt pratar och visar att man står för, då ska man också göra det i praktiken. Och som börsnoterat företag visar man ingen respekt för aktieägarnas placerade sparkapital. Då är man en dålig bolagschef och bolagsstyrelse.

Det gäller nu för dom stor börsföretagen världen över att visa att nån moral har dom både etisk och skattemässig. Nån större förhoppning om det har jag inte med dom ryska affärsmännen runt Putin. Det är dags att ta hoppet ut till den hederliga och etiska sidan och visa kommande generationer affärsfolk grundramarna för framtidens affärssektor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar