torsdag 21 april 2016

SVERIGE HANDLINGARS CENTRUM...

Trodde skandalerna med politikerna skulle komma till ro men icke, det har blivit politisk pajkastning. Miljöpartiet gjorde några pudlar så att säga. En miljöpartist Mehmet Kapplan åt middag med islamextremister , en annan var också islamist men ville inte skaka hand med kvinnor. Miljöpartiet är känt feministparti och där skakar man hand oavsett vilket kön på person det är frågan. 
Sen så idag på politisk debatt frågade Sverigedemokraterna varför regeringen äter lunch med extremister, var statsminister svarade:nej det var miljöpartiet inte vi socialdemokrater, men ni går ju runt och kallar kvinnor horor och använder järnrör som hota till lydnad. Var på Sverigedemokraterna tystnade.
Det stämmer mycket riktigt om Sverigedemokraterna och dom umgås också med nazister. Som ordspråket säger sopa rent framför egen dörr innan du dömer nån annan.

Sen kommer det fram på ett faktaprogram att byggsektorn är korrumperad. Ett svenskt världsomspännande byggbolag tar dom bolag som kommer in med lägst anbud från Ryssland, Polen, Tjeckien,Ukraina Uzbekistan Lettland, Estland, Litauen bland annat. Där har dom flesta 30-80 kronor i timmen och dom som har lägsta lönerna jobbar 24-48 timmars pass och för att kunna göra det tar arbetarna amfetamin. Dom svenska fackliga skyddsombuden hade filmat en rad olika brandfarliga situationer med blockerade branddörrar, svetslåga på liggande golv i närheten av plast, kartonger. Svetsning pågick bredvid bensindunkar med diesel och gastuber. Inga skyddsräcken vid avsatser på höga höjder. Merkels låglönejobb har verkligen slagit slint snart i hela världen.Till och med Donald Trump betala irländska låglönejobbare på sin byggen av sin komplex som golfbanan i Skottland. 

Med såna byggnadschefer får statens hälsosektor klart ha hög sjukvårdskostnad med sådan syn på arbetskraften som en kostnadsbelastning. Istället för att folk måste dubbeljobba för att få ihop ekonomin så kan man faktiskt och praktiskt tänka några steg längre. Betala en anständig lön, 40-45 timmars arbetsvecka, se till att personal har rätt skyddsutrustning, hur man ser till brandutgångar, ser till att dom tänker praktiskt på sin egen säkerhet för att tryggt och snabbt kunna utföra ett kompetent jobb.

Sen till den person som ska bygga stora komplex se till att man har tidsutrymme från planering till början på bygget fram till invigning. Från bygget börjar lägg på ett par extra månader och njut sen av segerns sötma vid helt färdigställd byggnad sen brandingenjören och byggnadsinspektören gjort sitt sen alla byggjobbare gjort allt komplett. Och det viktigaste är väl djupt grävda diken som ger torrt hus, det lärde min morfar mig som byggde hus som ung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar