söndag 24 april 2016

TURKIETS UTPRESSNING...

Vi  i Europa tänker väl lite annorlunda än en Turkisk president som är kurdisk islamist om vad demokrati i är.  Men att fängsla, tortera och stänga oberoende media i Turkiet borde väl presidenten inse att han inte söker sig till en öppen demokratisk grupp. Och försöka tvinga gruppen att ändra sina grundpelare går under inga omständigheter för sig.
För här finns en storspelare till med i bilden han inte ska stöta sig mer än han gjort. För dom ryska långtradarchaufförerna kommer också förutom dom EU långtradarna att bli negativt påverkade. Jag tror att han tänker utöva samma sort press som Putin gjort med Ukraina. Då har vi fått flera orosmoln i vår atmosfär. Det räcker med Putin, al-Assad,Al Qaida, DAESH, Talibanerna, Al Nuzra, bekämpa korruption inom EU bland börsnoterade bolag. 

Om man kunde nå Putin i hans guldbubbla och få han bli mer produktiv i konfliktlösning inte skapa mer konflikter. 
Jag tror det är dags vi EU länder visar med tåga och framfötter med att säga samarbetar ni inte med oss så blir det inga mer affärer med er. Och fokusera på det positiva det vi i EU gruppen har byggt upp vare sig man är med i EU eller inte. För att man inte är med i EU betyder inte att man behöver ha stängda gränser. Det gäller att se möjligheterna och inte bara fokusera på problem. Norge är inte med i EU men har handel med många av EU länderna och Island likadant. Så kan dom så kan vi. Att inte göra affärer med Ryssland och Turkiet är som en andningspaus tills dom sett fördelarna med att jobba som demokratiska länder gör. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar