tisdag 12 april 2016

ELSKATTER & AVGIFTER...

Nu har det talas om att dom som äger kärnkraftsverk vill ha bort sin skatt för annars tvingas dom lägga ner sitt företag.  

I och med att vi har skatt och avgifter för att hålla elpriserna uppe för bolagens skull, håller inte nu längre för företagens ekonomi, då talar jag inte om elbolagen utan att även andra bolag som vill kapa kostnader men inte personal. Som kan tänka sig att köpa vindkraftsturbin och därmed få bort en dyr månadskostnad, kommer då att få skatter, köp av el rätter och extra avgifter.

Snacka om att måla in företag och privatpersoner som kan med små, medel och stora vindkraftsturbiner minska elkostnaderna med 85%, ska det vara straffbart att välja en självständig oberoende energikälla som dessutom är miljövänlig.

Vi har i Skellefteå ett elbolag som vi skattebetalare som bor i Skellefteå kommun äger 50% av. Aktieutdelningen 1 gång per år ger en hel del pengar som går till fastighetsunderhåll och vägar runt om i  kommunen. Så den elräkning man betalar till vårt elbolag stannar pengarna i kommun och statliga skatten gå till statens kassa. Men sen finns det ju fastighetsägare som skaffat mindre vindkraftsturbiner till sina fastigheter.

Tänk om bolag som äger sina fastigheter dom har sina kontor i kan få utan straffbeskattning på el få göra det som privat personer gör för att kapa kostnader. Det vore nånting att kunna stå både som privatperson och företag på egna ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar