fredag 22 april 2016

ORiFLAME & IKEA I RYSSLAND...

Först var det IKEA som gick igenom en polisräd, gick igenom varulager, dokument på fastighetsägande i Ryssland som resulterade i krav på obetalda skatter.

Nu ORIFLAMES kontor och fabrik i Ryssland har gått också igenom en räd på varulager, dokument på fastighetsägande.

En sak är klar Vladimir Putin kommer att klämma utländska bolag på så mycket pengar han kan för att fylla på det dom behöver i statskassan. Dom enklaste och mest oskyddade är dom utländska bolagen. Varken han eller hans  privata arme eller Kadyrovs elitsoldater inklusive FSB lyder under någon som helst lag i Ryssland eller nån annan rysk gammal nation.

Vad jag nu fruktade har inträffat, Vladimir Putin har nu inga betänkligheter när han nu ska beskydda oligarkernas stulna förmögenheter han är beredd att offra så många ryska medborgare som är nödvändigt även utländska investerare och deras produktiva företag. Det innebär i vissa affärsområden ska man nog med stor säkerhet undvika binda upp sig i en beroendeaffär som gas och bygge av kärnkraftsverk. För han och oligarkerna kommer inte vilja betala tillbaka ett enda rubel till ryska staten eller befolkning.

Ryska politiska oppositionen har min största empati för vad nu framöver komma skall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar