onsdag 27 april 2016

TRUMP HAR AXLAT BUSHMANTRAT...

Trump har axlat Bushmantrat att bistånd ska betalas av dom länder som får det av USA om det inte blir med pengar får det bli med naturtillgångar. Då Bush skulle bistå med hjälp att för Afghanska regeringen bekämpa talibanerna så tog han Afghanistans enda 2 gruvor, landets enda 2 möjliga inkomster.Som då inte var aktiva gruvor. Det var sagt att 50% av profiten skulle gå tillbaka till Afghanistans statskassa. Det löftet har inte hållits. Nu har dom istället sagt och gett bistånd till det nödvändigaste. Men kräver att Afghanska regeringen ska se till att man hittar ett eget sätt att ekonomiskt stå egna ben och inte förlita sig på USA'S hjälp hela tiden.

Hur ska Afghanistan kunna stå på egna ben om deras enda 2 statliga inkomster nu ägs olagligt av USA. Om Sverige hade varit inblandad hade vi hjälpt dom med att komma igång med gruvorna och ta hand om gruvavfallet och sett till att dom har fått en fungerande statsmyndighet. Och inte gjort som USA gjort dom konstant fattiga. Men dom länder som är med och mäktiga i FN har ju också godkänt att USA fått göra såhär. 

Man har väl olika synsätt på vad som är etiskt riktigt och vad vissa FN medlemmar får göra mot andra fattigare FN länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar