onsdag 20 april 2016

FN:S SÄKERHETSRÅD & KRIGSZONER...

Egentligen har vi inte råd med Putins olika krig och krigshets. Och med terrorgruppernas terror, utan att inse det är jihadisterna största hot mot sin egen existens och sina familjers existens.

Vi har egentligen inte råd eller tid med Putins krigshets och aggressioner, med Turkiets presidents beväpnade konflikt med Turkiets politiska opposition eller al-Assads beväpnade konflikt med oppositionen i Syrien.

Säkerhetsrådet byggdes upp och startades på grunder om demokrati, större miljöhänsyn, fred och yttrande frihet.
USA, Storbritannien,Frankrike,Ryssland och Kina är 5 permanenta medlemmar. Då det gäller miljöhänsyn då kommer ju inte direkt USA och Ryssland upp som starka kandidater. Och med tanke på att dom har ökat sina kärnvapen, användning av gas och olja som ökar på smältningen av nordpolens och sydpolens ismassor som kommer att göra havet stiger kommande år framåt med 1 meter.


Det kanske kommer som en spark i rumpan men med höjning av havsnivåer kommer också miljöflyktingar från helt nya länder som nu börjar förlora landområden till havets stigande nivåer. Som Vietnam, en del Asien länder bland annat och i Europa Nederländerna för några att nämna. En del fattiga små länder hade på Parismöte om klimatet sagt varnande att dom håller på förlora mark om vi inte började i verkligheten agera mer miljövänligt,skulle dom om ett par år tvingas bli miljöflyktingar. Att det blir nu en del geologiska förändringar är till viss del positivt men också negativt. En del markområden höjs vissa sänks, därav dom nu dagliga jordbävningar runt om på vår jord.

Är det inte dags att dom länder som verkligen gjort stora synliga miljövänliga förändringar kommer in i FN:s säkerhetsråd och bland annat 2 länder byts ut till betydligt mer miljövänligt land, det är dags med nytt blod i säkerhetsrådet förutom en kvinnlig förste generalsekreterare. Säkerhetsrådet måste nu börja fatta mer beslut utifrån att börja agera mer miljövänligt även gällande krig. Som inte är mer ekonomiskt destruktiv, korrumperande och miljöförstörande. Nu pratar jag inte om kriget mot terrorn utan mer om Putins krigsagenda och Nordkoreas liksom Sydkoreas.
Att nukleära nationer måste i verkligheten börja nedrusta på kärnvapensektorn. Där måste vi även räkna in Israel också som bidrar till suget i Iran efter kärnvapen.

För tyvärr berör det alla världens länder ,vi kommer alla på nåt sätt beröras av dom negativa miljöeffekterna som håller på ske runt om på vår jord. Om man inte tror vad som skrivs kan man faktiskt se på vilka vilddjursbestånd som har kraftigt reducerats förutom olaglig avskjutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar