måndag 12 september 2016

GOTLAND SVERIGES GULDKLIMP...

Många svenskar undrar varför våra svenska politiker är så tysta om Gotland och Putins begäran att få använda Gotlands hamnar till att bygga en andra gasledning. 

Här i Sverige följer våra politiker politisk kodex och talar lågt. Och är det några större affärsavtal följer man affärskodex också. Vilket i frågan blir ett moment 22. För vi har ju krigsstrategiska hamnar som många vill placera en del av sin militära utrustning på.


Nu är jag glad att jag inte är politiker utan en väljare i ett demokratiskt land. Det är vi och våra politiker som bestämmer vem som får hyra hamnarna och sen avgör ju frågan i vilket syfte dom tänker använda hamnarna.  Sen om nu Putin och Gazprom säger sig vilja använda hamnarna för bygget av en andra gasledning. Men tyvärr dom senaste åren har Putin visat för en aggressiv diktatorisk sida med Ukraina och Syrien. Att man säger en sak men sen i nästa svep gör nåt helt annat. Det är orsaken varför så många ur befolkningen är emot att låna ut hamnarna till Rysslands Gazprom där större delen av Kreml eliten har aktier och bestämmande rätt. Och här kan faktiskt väljarna bestämma sig för att välja en ny regering när dom behagar. För här har vi demokrati politisk demokrati som gör att folket har ett ord med i laget förutom militären. Därför har vi inga större demonstrationer förrän det är riktigt kris och då brukar våra politiker gå ihop över partigränserna och gemensamt följa väljarnas önskan.

Tack för ordet mitt herrskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar