onsdag 14 september 2016

KRIG MED RYSSLAND....

Att Ryssland övar mark invasion som på denna bild visar pågående planer på att ta över Baltiska länder. Då börjar jag förstå varför vissa länder nu stärker sin militära förband på krigsstrategiska landområden. 


Men det är förbaskat dåligt från Kreml eliten i Ryssland. Nu har dom gått för långt. Och dom politiska sarkasmerna från politiker i ryska Duman då inte Ukraina ville ta emot skolböcker från ryska staten och som en rysk kvinnlig politiker kallade ukrainarna obildade idioter. Det speglar mer hur dom så kallade välutbildade Kreml eliten ser på övriga länder och samtidigt försöker få flera bindande affärer med länder man hatar och föraktar. sen blir man förvånad över övriga länders misstänksamhet mot ryska bolag och politiker. Snacka om ej önskvärd dubbelmoral.

Man tar ett positivt kliv med att få fred i Syrien och gemensamt bekämpa terrorgrupper. Samtidigt på annan front uppträder man cyniskt och föraktfullt mot andra länders ideologier och politiska agendor. 


Det visar mer hur man som korrupta blir cynisk och föraktfull och straffar andra för det man själv gjort orätt. Och det kan inte accepteras. Sen ett lamt försök att motverka korruption i Ryssland med att sparka några som tagit en mindre del av statens pengar i den militära sektorn och sitta och fördöma det man gjort själv i gigantiska mått för öppen ridå. Är höjden av dubbelmoral. 

Ska man ha nån som helst trovärdighet affärsmässigt som politiskt bör ryska politiska eliten starkt dämpa cynismen och sarkasmerna mot andra länder och dess politiker.


Jag hoppas verkligen inte att Ryssland är ute efter att bryta ner NATO och FN som organisation. Och eftersom ryska oligarker verkar ha en hand med ekonomiska band i den amerikanska politiken så undrar man vad USA och RYSSLAND har egentligen för sorts relationer med varann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar