tisdag 6 september 2016

NORDKOREA ÅTER PÅ TAL...

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un som nyligt dödat en minister som gjorde han missnöjd med att han tänkte annorlunda än Kim. Såklart han tycker sig ha sin fulla rätt att göra det. I och med hans pappa styrde landet på det sättet. Men som vissa barn gör som vuxna tar dom några steg längre och aggressivare än föräldrarna gjort särskilt pappan.

För i såna här länder är det ju män som styr och män som driver en dödligare politisk styrning. Och uppviglar sina lojala undersåtar att till varje pris försvara ledarens maktposition till varje pris.
Vladimir Putin gjorde det i början då rösterna höjdes mot vad han och hans kompisar gjorde för öppen ridå som världen såg förundrat på. Turkiets president Erdogan gör det för öppen ridå och rensar ut allt potentiellt motstånd både i Turkiet och närliggande länder. Och Bashar al-Assad gör det i Syrien med Vladimir Putins blinda begär över militärbaser där han kan ställa upp sina kärnbestyckade missiler. Och nu har vi en aggressiv västlig möjlig president som uppvisar samma beteende och det är Donald Trump. Donald uppviglar sina väljare och andra lyssnare att attackera Hillary Clinton och kallar henne kriminell.

Sen alla ovannämnda personer har också glömt att då det rör sig om flera hundra tusen lojala anhängare uppåt miljonen kan man inte kontrollera deras aggressiva handlingar som snabbt övergår i kriminell handling. Snacka om att sätta folk i trubbel för sitt eget nöjes skull.
Det är inte att rekommendera för blivande ledare, presidenter eller partiledare.

Sen då det gäller nu Kims okontrollerade begär på kärnvapen som måste faktiskt USA, RYSSLAND, INDIEN, PAKISTAN,FRANKRIKE och Kina minska sin egen kärnvapen arsenal för att överhuvud taget få nån trovärdighet för Nordkoreas Kim Jong-Un.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar