söndag 18 september 2016

TYSKLAND & NORD STREAM 2...

Att Tyskland borde tänka om i frågan om Nord Stream 2 tycker jag borde vara en självklarhet.

Med tanke på historiken med Gazprom och ryska staten och hantera politiska problem i dom länderna med rysk gasledning så vore det att sätta Tyskland i en destruktiv beroende ställning i FN. Och med att ryska statens intäkter sjunker i en rasande fart och kostnader för alla dom krig dom nu är inblandade i och kommande krig dom nu planera verkställa för att undvika fokusering på hur dålig ekonomi ryska staten har. 

För om dom nu får tillgång till Gotlands hamnar så kan dom med lätthet ta hit sina krigsfartyg i den stundande manöver som kommer. Men i och med att överbefälhavaren har placerat flera plutoner på Gotland så kommer inte det vara möjligt för ryska Gazprom att använda Gotland för bygget av 2:a gasledning. 

Vi behöver städa upp detta hav inte förorena det med mera byggen. Och Estland, Lettland, Litauen måste förbättra sin miljö med att bygga upp avlopp för städer och samhällen och förbättra sophanteringen för att uppnå sin del av klimatavtalet. Men viktigaste av allt lämna ett renare land till kommande generationer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar