lördag 17 september 2016

PUTINS KRIG...

Jag förstår om Ukrainska befolkningen känner sig om man äts upp av en uttråkad frustrerad aggressiv björnhanne. Allt för att avleda väljarnas fokusering på den ryska statsekonomin. Vilket nu och särskilt 2017 dom kommer att märka av i och med att pengarna tryter i statskassan och Putin måste låna pengar från världsbanken och låta han och oligarkerna köpa upp mer av dom återstående statsägda bolagen för en kortsiktig lösning. Och sen ger andra skulden för sina svagheter och hotar fler länder i försök att dölja ännu värre problem.

Nu står Estland, Lettland och Litauen på tur. Men med Putin fantastiska krig kommer en negativ svans, i Ukraina har det blivit en vilande DAESH cell.

Och på Krim flödar nazismen och den ryska aggressiviteten mot omgivande länder som tar sig i brutalt uttryck mot utlänningar och utländska investerare. Allt för att visa Kremls elit sin lojalitet.

Och vi insiktsfulla grupp av människor om han nu i nära framtid gör ett gör ett fientligt övertagande av nåt av Estland, Litauen eller Lettland visst kommer som ett brev posten att etablera sig nån terrorgruppering av nåt slag, för såna grupper dras till krigszoner det är kriget i arab regionen och Ukraina ett levande bevis på.

Man trodde att Vladimir Putin vid sin höga ålder skulle ha lärt av sina föregångares misstag och inte göra samma men gigantiska misstag och ge andra skulden för han och hans kompisar gjort på eget bevåg. Man blir ganska besviken på han ur ideologisk synvinkel vilken farlig affärspartner han är.
Men har man gjort som han och hans gäng har gjort och inte vill återfå sin integritet med att återställa det man tagit utan väljer att leva som man var född väldigt rik och haft företag sen man var barn. Ja då måste man mörda, hota och ha kaos i omgivande länder för att kunna frodas.

Listan kan göras lång med folk som har haft andra åsikter och velat göra Ryssland fri från korruption med mördade människor, visar tillvaron vara mycket farlig, depressiv och kvävande. Deras korrupta oligark styrda drömtillvaro är endast bra för några få i hans bekantskapskrets men en mardröm för andra. Och sen sån depressiv tillvaro vill nu Marie Le Pen och nazisterna i Europa vi också ska ha. Fy tusan vilken mardrömsvision dom vill vi alla ska ha.

Att han bekämpar terrorgrupperna och deras drogodlingar i Afghanistan ska han ha beröm för, men att starta fler krig här uppe i Europa göra det negativa tar bort det positiva med Putins nuvarande agerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar