onsdag 14 september 2016

JUNKERS TAL 14/9-2016...

Så här från sidolinjen på Junkers tal. Att EU ska blanda sig i förhandlingarna gällande Syrien tycker jag Junker ska glömma. ÄNTLIGEN då USA och RYSSLAND kommit överens så ska inte nån till aktör komma in och röra om i grytan. Nån måtta på saker och ting får det vara.

Sen att starta en UNGDOMSGRUPP för dom ungdomar i EUROPA som vill fara och hjälpa till i katastrofområden tycker jag är ett bra förslag. Jag hoppas att EU kommissionen har räknat med en ungdomslön så att deras arbete i katastrofer kan läggas till deras CV.

Att starta upp en EU militär är att lägga på extra kostnader för EU, det är egentligen ganska enkelt vi samarbetar med NATOS militär så lika enkelt vore ju om våra länders militärer går ihop och försvarar EU gränser vi yttre hot om det uppkommer. Det blir ju en kostnadsreducering jämfört med att starta upp ett enskild EU militärgrupp. Även om tanken är god med basis på USA valet 8/11.

Sen har Vladimir Putin insett att fortsätter det samma enorma militära konflikt med enorma flyktingströmmar till EU länder förlorar han både statliga såväl som privata affärsavtal med ryska bolag. Och istället produktivt samarbeta med USA mot terrorgrupper Syrien, Irak, Jemen, Afghanistan och Libyen bland annat. Så första steget är taget på papperet nu är det viktigaste att verkställa detta i praktiken för att inte förlora förtroendet för sina löften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar