torsdag 8 september 2016

PUTIN BYGG INTE NORDSTREAM 2 !!


Vad jag förstår på nyheterna så påbörjas förberedelser för Nordstream 2 en andra gasledning genom Östersjön. TROTTS att flera länder bland annat SVERIGE, POLEN, ITALIEN LETTLAND, LITAUEN och ESTLAND bland annat är mot det. Och med tanke på att NORDÖSTRA UKRAINA är ockuperat är det inte säkerhetspolitiskt läge att låta oligarkstyrt Gazprom använda Hamnen Slite på Gotland och Karlshamns hamn för bygge av andra gasledningen.

Då vi ser en riktig militär återdragning av stridande ryska militärer i Nordöstra Ukraina och att Kadyrovs militära elitstyrka lämna nordöstra Ukraina kan det finnas en chans. Men för Sverige och Polen är inte rysk gas ett alternativ som värmekälla. Med tanke på nuvarande företagsstrukturen i Ryssland. Rakt av Vladimir ingen vill köpa rysk gas och vara under ekonomisk politisk tryck för att följa ryska statsledningens minsta nyck. Då är man i NRA, Tea Party rörelsens och bolagselitens nivå i USA. Vilket många länder ha dålig erfarenhet av. Nu med aggressiv rysk krigsstrategi och aggressiv styre av statliga bolag såväl som privata är inte heller önskvärda.

Nu uppryckning EU POLITIKER och inse fakta och sätt ner foten en gång för alla. Nu är det slut den ryska affärs aggressiva stilen i EU länderna. Liksom att USA ska styra våra affärsområden på lagar och regler som enbart är anpassat efter amerikanska börs vd:n som suktar efter EUROPEISKA marknaden. Antingen är vi herrar i vårt eget hus så varken RYSSLAND eller USA ska dikterar några villkor för oss. Det ska vara 50/50  vinsterna och lagar och regler dikterar vi själva, vi har själva kompetensen för det och vara rättvis och demokratisk på affärsavtal. Det är det vi EU länder är bäst på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar