tisdag 13 september 2016

SJÄLVSTÄNDIGT NORRLAND...

Det har gjorts en undersökning om hur många som skulle vilja ha ett fritt Norrland. Norrland räknas Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Och det visar på denna undersökning att majoriteten av befolkningen i dessa län vill ha norra delen fritt från södra.

Men det blir en negativ konsekvens av det om det blir verklighet. Norrland blir rikt och södra delen av Sverige blir fattigt. Statliga LKAB i Kiruna och gruvorna här uppe drar in riktiga skatteintäkter från dom anställda och företagen. Dom många miljarder som svenska staten får in årligen till svenska befolkningen.

Det har pratats en hel del i flera årtionden om detta så det är ingen nyhet för oss i Norrland.

Så här ser Norrlandsflaggan ut. Snygg eller hur.
Och vi lever ju i ett demokratiskt land. Så om norra delen av Sverige börjar ekonomiskt urholkas för att enbart gynna södra delen så kan denna delning komma att bli verklighet. Här uppe behövs poliser både som löser brott och på vägar. Järnvägar, hamnar vi har förbättrat en del, av våra flygplatser för större flyg såväl som privatjet, byggt flyghangar som även kan ta privatjet under vintertid. Så möjligheterna är många.

Vi norrlänningar vi löser problem på vårat sätt och finner udda lösningar på saker och ting. Det andra ser som omöjligt ser vi som möjligt. Vi kan vända på slantarna som Stockholm Rosenbad parlament behagar ge oss varje år men med minskade anslag. 

Vi är som Ingemar Stenmark lugna även i kriser. Vi tar det som det kommer. Här som ung slalomelit åkare.

Här som vuxen 2014, man kan faktiskt få se han hemma i sina gamla hemtrakter Tärna by i Västerbotten mellan varven, han har ju sin bror där och sin gamla tävlingskompis Stig strand kvar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar