lördag 17 september 2016

POLITISKA OPPOSITIONEN I RYSSLAND...

Mordet på Boris Nemtsov Rysslands starka oppositions politiker kommer alltid att förknippas med nuvarande Kreml elit. 

Detta parlamentsval har inte förekommit nån som helst politisk debatt mellan Enade Rysslands kandidater och några av oppositionens kandidater. Det är ur ideologisk synvinkel en svaghetstecken på Kreml eliten som inte litar på sin egen politik. Oppositionens politiker skulle ha fått några dagars tid i ryska stats televisionen för att för att visa väljarna att makthavarna tror på sin politik.

Men istället så dödas, misshandlas och hotas oppositionens politiker. Och är dom för starka placeras dom i långvariga fängelsestraff. Till dessa personer som utsätts år ut och år in för detta för att dom vill se en förändring som inte är som Kreml eliten begär.

Sen att använda Ramzan Kadyrov Tjetjeniens ledare som aggressivt utmanat Vladimir Putin om president posten i kriget i Ukraina, där kan man säga om att leka med djävulen. 

Efter Boris Nemtsov mördades så återstår nu denna oppositions politiker Alexey Navalny som anhålls så fort han i en fredlig demonstration vi på det sättet göra sin röst hörd i och med att han inte får nån tid i teven diskutera vissa frågor som oppositionen vill diskutera men som inte tydligen nuvarande ledning inte har ryggrad att diskutera.

Då har jag bara en stilla undran varför gör man då nånting som man inte vågar stå för ? Och kan svara på varför man gjorde det ? Och hur kunde så välutbildade män kunna tro att Ryssland skulle kunna hålla ekonomiskt för att ge sin befolkning ett drägligt då statskassan dräneras på pengar ? Och det skulle endast dom som skulle dränera pengarna från företag, myndigheter som tillhör staten, men nu ägs av några enstaka oligarker ?

Så då en del av befolkningen ser ledningen göra från år 2000 så för rädslan av att inte bli hemlös och utfattig gör man som ledningen gjort. Hur kan man då sitta fördöma folk gör som ledningen fast i mindre skala ?

Men som befolkning som är hederliga och inte vill begå brott och nu som förlorar sin ekonomiska trygghet dom har min empati. För gör dom sin röst hörd om att få en anständig pension, lön eller rätt att göra sin röst hörd med sin egen åsikt så riskerar man sitt eget liv eller hamna i ett livslångt fängelse så länge nuvarande Kreml elit styr landet som dom nu gör.

Jag vet vilka företag som skulle ur etisk synvinkel må ekonomiskt bättre att lämna Ryssland. Men det är ju direkt ingen förlust om Europeiska företag lämnade Ryssland nu då Donald Trump med sina företag gör sitt inträde i Ryssland med sin fördjupade vänskap, som både Putin och Trump ser framemot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar