lördag 10 december 2016

ALLTSÅ ANGELA MERKEL OM GREKLAND& ITALIEN...

Jag tror det är dags att Angela Merkel påminns då Ryssland befriade Tyskland från Hitler så efterlämnade han en statsskuld lika stor Greklands nuvarande statsskuld. Så avskrevs den skulden, vad historien förtäljer. 

Och eftersom att Grekland liksom Italien tar emot väldigt mycket flyktingar så borde dom ju få en av dom äldre skulderna avskrivna för att särskilt Grekland inte har nån som helst chans att betala tillbaka. Och dom har redan låga statslöner och pensioner lägre kan inte dessa länder gå med ekonomiska åtgärder med tanke på att Italien haft några jordbävningar som biter surt för den befolkning som fått sina bostäder förstörda .

Både ECB & IMF och EU måste vara realistiska om vad som är ekonomiskt möjligt. För dom behöver en ekonomisk sanering av skulder. Sen att dom får tillbaka sin egen valuta skulle underlätta för företag att återvända. För som det var förut så visste alla att det gick som i berg och dalbana med valutorna. vilket innebar att jobben var då trygga. Och varje land hade insikt att deras period kommer tids nog i Europa.Beroende på deras valuta gentemot annat lands valuta. Det behöver inte betyda att man måste gå ur EU utan vara kvar med egen valuta, utifrån vad landet exporterar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar