måndag 19 december 2016

MODERATERNA OM POLISEN...


Moderaterna med Sveriges 7 andra partier har i flera årtionden bantat, effektiviserat, ökade anslag, reducerade anslag, omstrukturering, flera polisdistrikt, reducerat polisdistrikt, gjort omarbetat avdelningar, lagt till avdelningar, ökat södra halvan av Sverige med fler poliser och norra Sverige reducerat poliser.

I norra Sverige har mindre poliser 10-20  kvadratmil att täcka sin polisbevakning, medans södra delen av Sverige har 1-2 mil. Med en polisväxel i mellan Sverige för norra halvan av Sverige och en polisväxel för södra delen av Sverige.

Man har nu som polis större risker att råka bli skjuten med att dom kriminella har skaffat sig baltiska vapen och tror man löser sina problem på det sättet, men man inte följt med vad det kostar för familjen att förlora sin familjemedlem som råkar vara polis. Därav gör många poliser det är för höga risker med att vara polis för den nuvarande lönenivån.

Precis som i skolan och militären har en fast årlig budget som också hänger med i löneutvecklingen som alla andra yrken. Så med dom otaliga omstruktureringar politikerna gjort genom åren så borde dom tagga ner väsentligt och börja se till att det finns pengar för en bred poliskår som måste täcka mer kriminella sektorer än på 1970-talet och det gäller ju övriga länder också. Mer avancerade kriminalpoliser med mer medicinsk/teknologisk utbildning på akademisk kostnadsnivå.

Många av dom högljudda politikerna är okunniga lekmän då det gäller polissektorn och budget på statsnivå.

Tänk om och tänk mer ekonomiskt realistiskt så blir alla politiker mer trovärdiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar