söndag 18 december 2016

UTNÄMNINGEN AV PRESIDENT 19/12-2016.



Då det gäller president kampanjen som Donald Trump vet vi nu med facit i handen han spelade smutsigt. Även mer fakta kring den ryska hackningen ställer en del allvarliga juridiska frågor, som även dom amerikanska väljarna borde ställa sig. Så nu 19/12 då elektorerna ska lägga sina röster kommer att följas med stor spänning, både ur affärsmässig synvinkel men också ur juridisk synvinkel, vad man kan förvänta sig av Trump och hans kabinett.

Det är alltså 538 elektorer i delstaternas huvudstäder och Washington DC som ska rösta. Om det om det finns otrogna elektorer som vill ha igenom att inte Trump väljs till president krävs det 270 röster, men frågan är om partipiskan vinner och tvingar elektorerna till att följa partiet eller följa sin etiska juridiska kodex. Följs partipiskan alltså valresultatet så blir 306 röster för Trump.

Det blir intressant och se om dom amerikanska politikerna röstar mer självständigt och visar mer att dom inte är beroende av sina sponsorer i att välja en hederlig president 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar