måndag 19 december 2016

SAMMANFATTNING...

Då Ryssland gick in i Syrien tog dom en mans parti, skyddade Bashar al-Assad som stor del av länderna runt om som var sunnitiska var emot. Bashar som anslutit sig till Alawiiterna är endast 10% av Syrien.

Under tiden Ryssland befunnit sig i Syrien har al-Assad fängslat sunnitiska medborgare från politiska oppositionens befolkning, men också använt krypskyttar som skjutit ihjäl obeväpnad civilbefolkning och som har i ett fängelse i Damaskus haft avdelning 215 till att tortera kvinnor, barn och män till döds för till exempel haft musik med text emot al-Assad som president. Fast anhöriga begärt kropparna för att kunna begrava men har inte fått.

Att al-Assads militär har varit grymma mot oppositionens befolkning är vida känt i världen. Och det som pratades om och bekräftades i videos från inre östra Aleppo har rört upp starka sunnitiska känslor. Sen att nu Ryssland total kontrollerar Syrien och dess närområden blir för mycket för en del sunniter. 

Jag håller inte med terrorgrupperna men inser att dom vill ha ett ord med i laget gällande Syrien. Och ser hotet med att Rysslands gasavtal med Tyskland får ökad politisk makt över Tyskland och andra länder. Så en sunnitisk turkisk polis begår då det fruktansvärda brott mot Rysslands ambassadör i Turkiet och mot att Putin inleder samtal med Iran shiamuslimsk och Turkiet sunnitisk pershmerga kurd  som Erdogan är och Alawiiter som al-Assad tillhör, men lämna ute övriga länder som nu vill använda Syrien som krigszon för dom beväpnade konflikterna mellan Shiiter, shiamuslimer, sunniter, kristna, grekisk ortodoxa, rysk ortodoxa arabisk befolkning. Tror sig Putin med sin ideologiska korruptions oligark bakgrund har sin lösning på konflikten i Syrien. 

Sen med Rysslands avtal med Tyskland så ger det Ryssland möjligheter att politiskt styra Tyskland i den politiska riktning han önskar, vilket ökar Rysslands makt i världen, som inte terrorgrupperna gillar kan man lugnt säga.

Den lösningen är inte militär makt utan med en politisk dialog kompromiss med politisk 6-klöver regering med demokratisk grund vilket Putin starkt ogillar. 
Frågan är går han med på att låta Syrien bli en demokratiskt land utan USA politiskt system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar