måndag 12 december 2016

PUTIN STYR RYSSLAND SOM LENIN ?


Tydligen har Vladimir Putin börjat säga att han styr Ryssland som sin förebild Lenin. Jag undrar vad dom ryska Lenin anhängare tycker om det, det är därför han nu tänker göra Ukraina ryskt.


Alltså min ryska honungsbulle Vladimir Putin du är inte ens i närheten av Lenin. Han hade under sin tid i makten dom bolag i statens ägo. Du och dina oligarker har 97% av Rysslands årliga intäkter direkt ner i era privata plånböcker och 3% är direkt statliga intäkter som ska täcka upp kostnader för 140 miljoner ryska medborgare och vad dom  pågående krigen Ryssland är inblandade i och har pro-ryska rebeller som i Ukraina. Av dom bolag som Lenin hade var till 100% statliga där intäkterna gick till befolkningen men en korruption förekom men i betydligt mindre skala än Putin och hans KGB kompisar satte år 2000 till verket. Det som började på 90-talet som en god målsättning gick direkt överstyr och blev ett penningslukande piraya monster som nu försöker äta sig in i demokratiska länder. För ryskt oligarkstyre är total allergisk emot fri media och demokrati med sunda levnadsvillkor för hela befolkningen, medans oligarkstyre tillför endast ett fåtal i ledningen ekonomiska fördelar.

Så i verkligheten är det en minoritet av extremt rika som styr övrig befolkning under fattigdomsgränsen. Och för att stadfästa sin fortsatta makt, så vid val höjer man tillfälligt statliga löner och pensioner för att sen återgå till oligarkisk ordning. Ryska befolkningen betalar oligarkerna för deras existens medans oligarkerna inte lägger en endaste rubel i skatt eller avgifter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar