onsdag 21 december 2016

OLJEBORRNING I SYDEUROPA...


I och med att Rex Tillersons Exxon Mobil får tillgång till oljefält 10 och det ligger populära badorter och mindre städer där man dyker mycket i dessa närhet till oljefältet 10.

Då man borrar efter olja och gas använder man i fraktionen 18 olika kemikalier för att få oljan och gasen till ytan i borrhålet, men det finns alltid en viss mängd av dessa kemikalier som kommer upp till ytan och blandar sig med havsvattnet och med tiden blir det ganska stora mängder. Och varken ryska eller amerikanska oljebolag eller gasbolag är bra att ta sitt miljöansvar för läckage, det finns det tydliga bevis på i Nigeria bland annat, men det finns några fler Afrika länder, men gruvbolag i Chile bland annat.

Då man ser borrtorn utanför kusten till en idyllisk badort eller kuststad med dykning som specialitet så är det varningssignal då man ser borrtorn vid kusten där man ska bada eller dyka. Och maten som fisk, räkor, krabbor och hummer väljer man inte först på menyn om det fiskats vid kust en bit från borrtorn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar