måndag 12 december 2016

TRUMP'S AVTAL MED PUTIN...


USA ska alltid komma först i allt, sa återkommande Donald Trump i sin valkampanj. Och det menade han bokstavligen.

Donald Trump's avtal med Vladimir Putin har med Rex Tillerson och hans nuvarande avtal för Exxon Mobil och Rosneft. För att skydda Exxon Mobils affärer med Rosneft från att hamna i IKEA'S situation så har Donald bestämt  att blunda för vad al-Assad och Putin gör för massmord i Aleppo och blundar för vad Putin gör i nordöstra Ukraina.

Men det innebär större kapital förluster för dom övriga utländska bolagen i Ryssland. IKEA var en dom dom första, sen var det utländskt universitet i Sankt Petersburg sen står en del andra stora bolag på tur, men dom är inte från USA.

Det är uttalandet: USA ska alltid komma först, som han menade egentligen. Att Ryssland behöver pengar till dom ryska oligarkernas bottenlösa penningbegär så kommer Putin att plocka in dom via frysta utländska bolagens bankkonton i Ryssland. 

Då det gäller ryska hackningen så visste Donald om det och det slöt ett avtal att Donald skulle blunda för att skydda Exxon Mobils affär med Rosneft för vinsten uppväger mer än för det negativa konsekvenserna som nu framöver kommer, profiten framför allt för USA bolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar