lördag 15 oktober 2016

SAUDIARABIENS & IRANS KRIG OM JEMEN...

Adenviken söder om Jemen där 2 stycken amerikanska krigsfartyg nu blivit attackerade men inte träffade av missiler. 

Iran som stödjer huthi rebellerna i Jemen har sänt 2 stycken militär fartyg till Aden viken "för att skydda handelsfartyg". 

Jag vill påminna om ayatollah Khamenei av Iran och hans general att denna havsvik är en viktig rutt för alla länder som har handelsavtal med länder som befinner sig vid denna havsvik, att den är viktig för alla. Sen innan man skruvar upp tonen till krigsläge så måste man inse att vad Iranska ledningen vill ha för regering eller Saudiarabien vill ha för regering så är det faktiskt upp till folket i Jemen som beslutar det. Vilken än regering som kommer till makten i ett val så kommer dom att ur ekonomiskt statlig synvinkel sköta skötseln av oljeledningarna som dessa länder är oroliga för. För att det gynnar alla parter.

Sen så ser sig USA nödgad att ha krigsfartyg för att skydda Jemens befolkning och därav kan Iran och Saudiarabien se dessa fartyg som ett reellt hot. Alla parter ser till sina gelikar vilket inte gynnar den stora massan av obeväpnad befolkning. Nu gäller det för Saudiarabien och Iran att inse förutom ISIS och Al Qaida i Jemen så finns nu också andra rebeller av mindre nogräknad karaktär dom inte tänker på Jemens befolkningens bästa. Varken Jemen eller omkring liggande länder behöver ännu ett uppblossande krig, så fokusera att få bort terrorgrupperna ISIS och Al Qaida från Jemen och hoppas att Iran och Saudiarabien tar en ingående diskussion om ett till krig i ett annat land gynnar deras egna länder. 

Till Saudiarabien och Irans ledning låt inte den ryska aggressionen smitta av sig det gynnar bara ryska makt eliten. Har inte dom arabiska barnen hört bomber falla och dagliga skottlossningar som ger hörselskador på den befolkning som bor i krigszoner tillräckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar