fredag 7 oktober 2016

URANET & KÄRNVAPENS EFFEKTER...

Att uran och plutonium som USA och RYSSLAND har som är vapenklassat. Men även en rad urangruvor som har avfallsdammar som läcker högradioaktivt ut i vattendrag och underjordiska dricksvattenkällor. Denna man är inte tjock utan det som ser ut som fläsk är cancersvulster som är ända in i benmärgen. Denna bild är från efter då anrikningsverket  hällde ut i Moslovo  i sydvästra Sibirien 500 liter högradioaktivt vatten i en bäck beläget mitt i samhället.

Personal från anrikningsverket hällde ut också 300 liter högradioaktivt vatten i en myr utanför samhället och här gör tevereportern en mättning på hur hög radioaktiviteten är. Han fick endast vara vid myren några minuter innan det skulle bli hälsofarligt.

Befolkning som bor runt anrikningsverken och urangruvor har ett högre antal cancer relaterade sjukdomar än övriga befolkningen och detta gäller över hela världen.

Sen har vi ju pågående miljökatastrof från Fukushima Japan som läker ut över 360 000 liter högradioaktivt vatten från helt oskyddade uranstavar. 

Så nu ställer jag frågan behöver vi krig med kärnvapen och bygga fler kärnkraftsverk innan vi har fått pågående Fukushima katastrof att upphöra ? För alla tål inte lika höga strålningsdoser som folk har som bor runt urangruvor och anrikningsverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar