söndag 16 oktober 2016

ATT SKAPA SKARPA GRÄNSER...

Att gå ur EU och skapa begränsningar som stänger och ökar på kostnader för handel och affärstransaktioner behöver inte vara dåligt för ett land.

Det viktigaste är att inte hetsa väljarna till att bli aggressivare som i fallen som nu uppkommer i England efter BREXIT.

Inse med export och import tullar så försvårar man bara för dom inhemska företagen till utländska affärskontakter och bredda sina kundbaser för sina produkter för att i längden vara lönsamma. Om man går ur EU så förlorar man till viss del en bredare kundbas om nu England inför import tullar och därmed strypa kapital flödet mellan olika affärspartners.
Om fler länder nu följer aktivt med England så tycker jag man ska ta till hjälp ett par objektiva ekonomer som kan delge både negativa och positiva konsekvenser av att gå ur EU.

Men som EU parlament ledamot så borde man stanna kvar och försöka bearbeta Junker och hans inre cirkel till förändringar med mer öppenhet men fasta ramar att hålla sig inom.

Så istället för att Junker och Merkel höjer ett varningens finger till dom parlament ledamöter som vill skapa en bättre öppnare EU organisation, så borde faktiskt dom ta till sig vad dom politiker säger. För dom är ju närmare väljare än Junker, Merkel och Hollande är. Och lyssnar på sina väljare som förlorat jobb, hem och ekonomisk trygghet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar