fredag 28 oktober 2016

USA VAL 2016 SMUTSIGASTE I HISTORIEN...



Man kan lugnt säga att 2016 är USA'S smutsigaste valkampanjande i historien där republikanska kandidaten manat till våld mot andra kandidaten och kallat då opinionssiffrorna visat nergång hela amerikanska valsystemet för riggat för Hillary Clinton. Där deras Facebooks sidor anhängarna verbalt attackerat den andres anhängare istället nyttjat kampanjmötena till att komma med ena anklagelsen efter den andra. Då väljarna borde  istället vara fokuserad på deras politiska agenda och vad kongressen och senaten säger om presidentens målsättningar.

Så som Donald Trump säger om att han inte ska acceptera valresultatet om han inte vinner visar mer hur omogen denna 70 år gamla man är. Man vet ju att Hillary Clinton kommer att acceptera valresultatet och gratulera vinnaren.

Men en sak som tydligen majoriteten av befolkningen inte nu inser är att det egentligen med nuvarande politiska system kommer vara samma procedur vilken president det än blir. För tyvärr sitter republikanerna med dom  som med sina förmögenheter styr vad politikerna i Washington ska ha på sina politiska agendor, vad än folket har valt för kandidat. Men demokraterna blir en mer moderatsocialistisk broms som marknaden godkänner men med mer stark kryddning av republikansk anda där dom inte så rika väljarna får hänga med vare sig dom vill eller inte.

Bernie Sanders anhängare var välutbildade amerikanska ungdomar som ville ha ett nytt politiskt system och en ny politisk ledare med nya grepp som går från grunden upp mot toppen men med en liten bit social med starkare moderata tongångar. Vilket det politiska etablerade politiker såg som ett hot och köpte bort Bernie som demokraternas kandidat och tillsatte en gammal politisk silverräv som större delen av väljarna är trötta på.

Så även om folket får en kandidat som argumenterar för folket så köps den kandidaten bort på ett par veckor, så folket vad än dom försöker få tillstånd med egen kandidat som kommer dom med nuvarande politiska system vara chanslösa. Så i USA kommer att dom rika styra folket även om dom offentligt säger väljarna har makten. Det är eliten som avgör vilka kandidater som kan kämpa om president posten detta har kommit tydligare fram 2016 om man ser utifrån är det tydligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar