måndag 24 oktober 2016

SAUDIARABIEN & DERAS KVINNOR...


Alltså i Saudiarabien står vuxna kvinnor under manligt förmyndarskap, alltså männen beslutar om deras ekonomi, vart dom får resa, möjlighet till pass, möjligheter att utbilda sig och studera utomlands.

Men i Saudiarabien jobbar många kvinnor på chefsposter vilket gör att dom har egen inkomst och tjänar egna pengar. Dom har nyligt infört att kvinnor ska få köra bil själva, för om deras barn skulle akut sjuk och behövas till sjukhus eller man behöver akut medicin från apoteket behöver inte maken lämna jobbet direkt. Då får kvinnorna också möjlighet att handla och göra andra ärenden så kan man då mannen kommer från jobbet tillbringa kvalitetstid med familjen. 

Jag tycker och inser att den äldre generationen män i Saudiarabien klarar inte snabba stora förändringar. Den kommer med den yngre generationen. Som vill att familjen ska ha en tryggad inkomst och att sina kvinnor ha möjlighet att göra vissa saker klart till mannen kommer hem från jobbet eller till och med bidra till att trygga familjen ekonomi liksom kvinnorna jobbar ihop till sin egen ålderspension.

Så se det som ett positivt tecken åt rätt håll att kvinnor fått rätten att köra bil på egen hand och rätten att starta och driva företag. Då kommer resten av sig själv, vi västländer får inte glömma dagens arabiska prinsar och prinsessor är utbildade i USA och Englands universitet. Och fått sig insikt om västerländsk liv går att kombinera med muslimskt om man är mer flexibel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar