måndag 17 oktober 2016

KRIGET MOT ISIS SPÅRAR UR I IRAK...

Det finns regeringstrogna styrkor och milisgrupper som nu ska bekämpa tillsammans med Iraks regeringsstyrkor, tyvärr visar dom upp samma grymma hatiska beteende mot den sunnitiska civila befolkning som flytt terrorgrupperna som deras förra ledare Saddam Hussein har lärt dom. Vittnen säger att Shiamuslimer begår övergreppen mot dom sunniter som flytt ISIS och anklagar dom för vara ISIS anhängare.

Det är en sak vi västvärldens befolkning ska komma ihåg, det är att Saddam Hussein och hans söner begick oerhört grymma brott mot den befolkningsgrupp som inte tillhörde hans. Likadant gör Bashar al-Assad, Egyptens al-Sisi för han lärde sig av Mubarak.

Och sen finns det ju tyvärr kvar soldater som fortfarande under George W Bush jr tid som hade den amerikanska dödsgeneralen som också lärde ut sina tortyr metoder efter Hussein störtats till den del Saddam behandlat illa vilket släppte lös en hämnd frenesi som lämna liken på gatorna. Sen då dom dödat tillräckligt så insåg dom att det var ett misstag.Men gjort var gjort.

Så den bild ni ser överst den attityden har skapats med inte slipats bort av nästkommande militära styrkor. Och om man inte under flera år prata värderingar och säger detta är militärkodex så kommer dessa militärer inte lära sig vara humana utan mer dödligt diktatoriska som sina föregångare till ledare. Utbildning till militär och militär ideologi lärt inte ut på en vecka utan några månader till ett år. Särskilt för utlandstjänstgöring om man bygger upp en FN styrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar