måndag 10 oktober 2016

PUTINS TAL TILL RYSSLANDS MUSLIMSKA LEDARE...

För en tid sedan hade Vladimir Putin bjudit in Turkiets president Erdogan och Rysslands muslimska ledare. Där han sa:

KORANEN säger - inspirera varandra till att göra goda gärningar. Ryssland har alltid varit mångkulturell och haft många religioner. Det har varit skapat så. Från en gemensam berikning av kulturer, traditioner och religioner kommer vårt unika och kombinerade styrka i vad våran gemensamma hemland- Ryssland.

Som till exempel- Moskvas Muslimska gemenskap kom till i medeltiden och till denna dag, många Tatariska gators namn har Tatariskt ursprung. Till fakta att Ryssland är hem till flera olika etniciteter och religioner, alla som samexistera tillsammans i harmoni, det är jobbet, tveklöst av muslimska 'Umah'. Muslimska gemenskapen har bidragit till mycket i att uppnå harmoni i vårat samhälle och har strävat efter till andra religioner baserat på tolerans. Idag traditionell islam är en nyckel till en del av andligt liv i vårat land. Dom mänskliga värden besläktad till våra andra religioner, lär folk barmhärtighet, rättvisa och till omtanke om varandra, vi alla värderar så mycket.

Över dom senaste 20 åren, antalet av islamska center och grupper ökat i vårt land. det vackraste moskeer har kommit till i Tatar stan, Bashkortostan, Tjetjenien (Ramzan Kadyrov) och andra regioner i Ryssland. Sen 2003 har vårat land blivit permanentmedlem av organisationen för islamskt samarbete. Många tusen pilgrimer från Ryssland har fullgjort haji till Mecka. Det är också många islamska 'Madrasa' och skolor som har blivit etablerade. Det är viktigt för muslimsk ungdom till att få bli lärda riktig traditionell islamska värderingar. Det är nödvändigt för manipulationer av våran islam till att bli upphävda, så dom absolut till att inget att göra med traditionell islam.

Jag vill uppmana att regeringen kommer att stödja bevarandet av traditionell islam, med eget system av undervisning. Som ni vet, jag stödjer initiativet av Tatar stan  och andra muslimska ledare i skapandet av Bulgarsko Islamiska Akademin till att färdigställas 2017. Vi vill försäkra om etablering av islamska utbildnings centers-deras syfte är att förena muslimska medborgare och framföra moraliska koden som är inneboende i Rysslands traditionella islam. Deras syften är att hjälpa lösa våra gemensamma problem och till att föra muslimska ungdomen på den rätta vägen. Jag måste betona rollen som muslimsk ledare och vikten av deras roll underlättar harmoni bland våra kulturer och religioner. De spelar en viktig roll i kritisera något tecken på fundamentalism och radikalisering som blivit provokativ i striden mot nationalism och religiös extremism. Detta jobb är viktigt i modern tid,där flertal försök är sedda att utnyttja religiösa känslor för politiska ändamål. Vad vi ser i Mellanöstern- terrorister från så kallade'Islamska Staten' har äventyrat en grandios världs religion. Dom sår hat, dödar folk även religiösa ledare. Som barbarer - dom förstör monument av förgången tid, deras ideologi är baserad på lögn, uppenbar pervers Islam.

Dom har försökt infiltrera Ryssland-ryska muslimska ledare har modigt avfärdat sån mentalitet. Använder deras status, dom slåss modigt emot extrem propaganda.
Jag skulle vilja erbjuda min djupaste respekt till dom människorna- dom gör ett verkligt bra jobb på ett heroiskt sätt och ibland lider förluster. Jag är försäkrad dom kommer att fortsätta förhöja dom troende av principer av medmänsklighet, nåd och rättvisa Jag önskar Rysslands alla muslimska ledare detta speciella tillfälle och önska alla muslimer vänlighet, lycka och välstånd.

Alltså då man läser vad han sagt Rysslands värderingar står för även den muslimska delen av Ryssland då undrar jag en del saker.

1) Att man ska tolerera andra människor och religioner, varför är han med al-Assad och bombar ihjäl oppositionens ortodoxa/kristna sunnitiska obeväpnade befolkning ?
2) Att man ska visa varandra medmänsklighet och tolerans,varför tillåter han då Iranska regeringen gå ut med krigshot mot judarna och Israel ,vilket inte heller al-Assad var sen att också göra ?
3) Sa han inte i sitt tal inför alla dessa muslimska ledare att man ska inte hata hota, varför tillåter han då hatet mellan Iran-Israel och Israel-Syrien gro obehindrat ?
4) Att försöka med alla medel läka såren mellan alla syriska befolknings grupper och inte enbart ta parti för al-Assad ?
5) Vad är dom ryska goda värdegrunderna som han och Kreml eliten grundat sig på, som fick dom att ta statliga bolag och göra dom till sina privata ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar