söndag 23 oktober 2016

BURMAS ENORMA JADE STEN...



Denna enorma jade sten på 174 ton är värd över 1,5 miljarder kronor. Men tyvärr i och med att Burma har en djuplodande korruption kommer generalerna och gruvägarna få det mesta av vinsten, så ingen extra lönebonus till Burmas gruvarbetare. 
Tråkigt nog har Burma hög frekvens av dödsfall i sina gruvor. Med obarmhärtighet och helfokusering på profit istället för att ta miljöansvar som kommer med att äga gruvor i vilket land som helst, så har Burma oftast massiva jordskred i anslutning till landets gruvor där många gruvarbetare omkommer. Och gruvarbetarnas löner består inte av pengar utan mer utav kokain. 

Så ser man det utifrån så måste ju Burmas generaler samarbeta med gruvägarna och knarkmaffian, så därför kommer ingen fredlig lösning vara inom sikte på flera årtionden, med resultatet att fler civila oskyldiga kommer att dö åren framöver. Burmas ledning och gruvägare gör som i Ryssland man kör landet i botten med korruption och sen skyller på andra som inte har nån som helst möjlighet vad generalerna och gruvägarna med maffian fritt kan göra idag.

Så det blir...


Och vi övriga världen får inte glömma bort att hålla ögonen på nuvarande utveckling rörande Jade stenen och skattepengarna från vinsten som detta bolag kommer att få. Och hur dom  militära gubbarna uppför sig som militärer eller korrupta girigbukar. Så BURMA pojkar vi har ögonen på er nu, så uppträd och agera civiliserat och något demokratiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar