fredag 21 oktober 2016

PUTINS DUBBELSPEL....

Sen från början då Putin gått in i Syrien så pratade han med Turkiets president Erdogan om att samarbeta med Ryssland och Syrien att bekämpa ISIS och övriga terrorgrupper som befinner sig i Syrien. Och Bashar al-Assad godkände faktiskt det.

Nu hastigt vänder al-Assad som att Turkiet olagligen flygit i Syriens luftrum. 

Och Vladimir Putin är helt tyst, försöker inte ens medla till fredliga diskussioner mellan Turkiet och Syrien. Utan tar istället det kärnvapenbestyckade jättefartyg och flygplan. Bashar al-Assad stursk och med Putin i ryggen hotar starta krig med Turkiet.

Alltså USA har NATOS största militära flotta, sen kommer Turkiet, sen kommer Kina och på 4:e plats Ryssland. Kan det vara en förevändning för Putin att använda al-Assad som utlösaren och den som ska få skulden att startat kriget med Turkiet. Det är ju enda sättet att han ska få pröva sina nya vapen som hans vänner krigs kåta oligarkerna nu behöver för att på det sättet visa upp sina effektiva vapen.

Men som ni alla vet så har ju Turkiet 2:a största armen och nu fri tillgång till USA'S 50 kärnbestyckade missiler som finns på turkisk flygbas. Och inifrån Turkiet kommer nu varningar om att Erdogan kan verkställa militära hot mot Syrien och al-Assad. Och varken USA eller NATO kan bestrida vad han gör på egen mark.

Det är enda orsaken han nu flyttar sina gigantiska krigsskepp mot Syrien och Turkiet om man ser ur praktisk krigsstrategisk synvinkel men med rysk tvist på det hela.

Och Putin verkar tänka så här:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar