söndag 16 oktober 2016

SYRISKA MILITÄREN...

Tydligen så har den ryska militären i Syrien kommit till insikt om vilken skillnad i prioriteringar det är mellan Vladimir Putin och Bashar al-Assad. Och anser att fokuseringen för syriska militären är på fel område. Vilket är påpekat för Vladimir Putin, men som han inte vill ska komma till allmän kännedom.

Men eftersom det fattas pengar till dom statsanställdas löner och militären. Och statskassan sinar allt snabbare eftersom konfliktområdena ökar i antal. Och Putin vill vara en maktfaktor som kan mäkla fred och skapa lag och ordning i samhället såväl som staternas statskassa.

Om nu ryska militären klagar på hur dåligt skick al-Assads militär är och vilka krigsbrott dom begår och trotts detta aktivt samarbetar med al-Assads arme att bekämpa oppositionens bland annat sunnitiska och övriga obeväpnade befolkning istället för att fokusera på ISIS, Al Qaida och Al Nuzra, varför inte som en världsledande fredsduva säga ifrån till Bashar att fokusera på terrorgrupperna. Och inte aktivt delta i bombningar som inte borde ske.


al-Assads militär har begått krigsbrott mot civila befolkningen som inte gillar al-Assad som president, dom har stolt spelat in detta och lagt ut otaliga videos på YouTube. Men det ska också sägas att oppositionen har också begått krigsbrott utlagt på YouTube, så bägge sidor har felat.Fast i olika omfattningar al-Assad mer och oppositionen mindre men dock krigsbrott.

Men att kritik mot Syriens militär kommer från rysk militär gör mig förvånad, med tanke på att dom har olika grupperingar av lösa militära grupper tillsammans med Ramzan Kadyrovs militära dödliga styrka i nordöstra Ukraina. Så en sak är klar dessa gubbar borde vara lite mera självkritiska för att höja den ryska militära moralen på en rad olika områden.

Att nu Putin maktnitiska väg han valt inte leder till nån större politisk lösning inser väl ganska många. Vad han också måste förbättra sig på som världsledande fredsduva är att inte tillåta konflikten mellan Saudiarabien och Iran om regeringen i Jemen eskalera och mäkla fred om han nu vill bli en positiv maktfaktor att räkna med.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar