tisdag 4 oktober 2016

ISIS I SYRIEN...

Det är nu fastställt att ISIS har bildat en stat i Ar Raqqah i Syrien och med sina militärer har den akademisk utbildade ledaren expanderat sitt territorium in i västra Irak.
Vilket också nu då Putin och al-Assad bestämt sig för att hoppa av deras gemensamma kamp mot terrorgrupperna. och istället fokusera på att utrota 90% av Syriens befolkning. Men då nu det blir bara Putins styrkor kvar med al-Assads militär som nu ökar bombning kapaciteten mot obeväpnad befolkning. I detta kaotiska massförstörelse ser ISIS nuvarande ledare Putin och al-Assad som enkla måltavlor. För med fler NATO länders styrkor hade man kunna få stopp på denna känslokalla utrotning av sunniter och andra som inte vill ha al-Assad som president och på det sättet strategiskt pressa tillbaka ISIS och därmed ideologiskt försvaga deras existens.

För tillfället så har dom bildat en stat i östra Syrien och västra Irak. Men om inte Putin kan stabilisera sina allierade och rejält minska krigshoten mellan shiamuslimer&alawiiter mot judarna, i Syrien alawiiter mot sunniter, shiamuslimer mot sunniter alltså Iran mot övriga sunnitiska länder. För får krigen mellan dessa bli verklighet kan ISIS med lätthet få starkt permanent fäste i dessa länder. Och deras drömkarta bli verklighet med hjälp av Putin arrogans och blinda lojalitet med al-Assad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar