fredag 28 oktober 2016

FÖRBJUDA KÄRNVAPEN ?

Talet med att förbjuda kärnvapen, hm vi måste vara realistiska dom största kärnvapenmakterna USA, Ryssland , Kina och Frankrike går fortfarande i gamla hjulspår och tror sig att ha kärnvapen innebär att man ses som stormakt. Ledsen vapenkramande pojkar men så är inte fallet.

Det handlar mer om hur man kan reducera kärnvapen och ratificera användningen av dom och tillika därmed reducera utsläppen och skapandet av högradioaktiva avfallsdammar i vår natur. Vad dom kärnvapenbärande länderna inte insett är att nyckeln till förbättrad miljö och att minska farten på den alltmer eskalerande miljöförändringarna aktiveras för kommande generationers liv på vår jord. 70-80% av våra havslevande vilda djur som valar, delfiner, krabbor, räkor, sill ,kräftor och krill. 

För att alltmer is smälter vid nordpolen som ger såna här djur ännu tuffare tillvaro, kommer att bli vardagsmat. Vilket innebär om några år kommer dom att ha reducerat med 70% av den nuvarande stammen i delen av vår värld.

Där vi också har en högradioaktiv ubåt med besättning som är rysk kvar som ligger på nordpolens botten bombskadad, vilket också man inser måste påverka dom havslevande djuren hälsomässigt. Men som nu kanske kommer i konflikt mellan USA och RYSSLAND åter igen fokuserad på olja och gas bolagens profit och miljön i marginalen.

Nyckeln till att dagens politiker i övre medelåldern behåller sin trovärdighet mot sina barn och barnbarn är att reducera användningen och tillverkningen av kärnvapen. Och gör man inte det blir Parisavtalet en lögnens saga och man visar att kärnkraftsnationerna vapenkramare styr välden mot en alltmer kortsiktig tillvaro och syn på verkligheten bara för sin egen existens på jorden och inte på kommande generationer.

Det är såna länder som får respekt och ses som välutvecklade starka NATO länder och stormakt inte hur många kärnvapenbärande missiler dom har runt sina lands gränser och hangarfartyg. Det visar positiv politisk stark ryggrad till en bättre förändring för kommande generationer. För börjar inte vi som är födda på 50&60-talet hur kan vi då förvänta kommande generationer göra det vi inte gör. Man börjar tröttna på tomma löften, så nu misstror man hellre Putin, USA'S kommande president, Frankrikes,Kinas, Indiens,Sydkoreas högt uppsatta politiker och dom får motbevisa våran misstro istället för tillit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar