torsdag 6 oktober 2016

RYSSLANDS STORA MILITÄRA ÖVNING...

Ryssland har gjort en stor övning med civilbefolkningen, alltså 40 miljoner innevånare har haft övning hur man ska göra om VÄST kärnvapenbombar Ryssland.

Alltså dom har nu en massa kärnvapenbestyckade missiler riktade mot EU länder och så har en rad EU länder gett USA tillstånd att placera en hel del kärnvapenbestyckade missiler i en rad olika länder längs ryska gränsen. Först ställde USA&NATO upp kärnvapenbestyckade missiler längs ryska lands gränsen, vilket fick Putin att göra likadant.

Gott folk det är inget pågående krig i direkt mening. Nu flexa USA och Ryssland och påbörjat hjärnornas krig.

För man ska ha i minnet dessa 2 länder har flera urangruvor med tillhörande avfallsdammar som läcker högradioaktivt avfall i diverse vattendrag. Och det rör sig om stora landområden.Och till detta ska också läggas 34 ton plutonium som är vapenklassat. 
Istället för att gräva ner hälarna och inte samarbeta trotts så allvarliga gemensamma miljöproblem så skapar dessa länder ytligare miljöproblem med att skapa fler effektivare kärnvapen.

Och i och med det har dom också utökat urangruvornas avfallsdammar med ännu mer avfall som läker ut bland våra vattendrag. Dom är bra på att bygga upp enorma högradioaktiva zoner i sina länder, där befolkningen får göra som i Japan acceptera mat, grönsaker, djur och bostadsmiljö radioaktiva och börja räkna på hur mycket radioaktivitet deras kroppar tål.

I sydvästra Sibirien i Moslovo Kostroma regionen där har dom ett anrikningsverk som har läckt ut 800 liter högradioaktivt vatten. Där går nästa hela befolkningen på mediciner mot strålning för drygt 50 USA dollar per månad. Och föds det barn har strålningsskador. Det är mitt i samhället anrikningsverket ligger, men det är ett samhälle som inte finns på kartan. Och det krävs specialtillstånd från Vladimir Putin för att få tillträde till staden dom minuter mätaren tillåter.

Idag har vi ingen lösning hur vi ska hantera det enorma uran avfall  från urangruvorna runt om i vår värld. Ändå kan dom inte sluta bygga upp mer högradioaktivt avfall som nuvarande behållare som finns på marknaden inte går ihop med den kemiska mixen. Men märk väl detta är högradioaktiv avfall som ligger öppet och vid geologiska markförändringar läcker dessa avfallsdammar. 

Det är bara kortsiktiga idioter som trycker på knappen och skapar en ännu allvarliga miljökatastrof med deras namn på. Vem tror ni vill det och ha det namnet förknippat som arv till sina barn och barnbarn ? Bara det borde avskräcka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar