söndag 2 oktober 2016

ISIS I SYRIEN & IRAK...

Såg nyss en dokumentär om ISIS skapande och bildande. Men med nuvarande 2 miljarder i deras krigskassa. Med högteknologiska vapen och bomber och med den olja och stora markområden nu har i Irak och Syrien så kan man säga dom fått sitt kalifat.

Men ISIS vill nu ha hela Syrien och det kommer Vladimir Putin och al-Assad att ge med att dessa herrar fokuserar på att utrota sunniter ur syriska befolkningen.  ISIS och övriga grupper i Syrien som väntar på Putin och Assad's kaotiska fortsatta krig kommer att ge ISIS ytligare markområden till sitt kalifat.

På grund av att nu Putin inte väljer samarbete kommer terrorgrupperna att stärka sitt grepp med att hälla mer bensin på det nu uppkomna klan konflikt mellan sunniter mot alawiiter, shiamuslimer mot sunniter, shiamuslimer&alawiiter mot judar vilket innebär mer väpnade konflikter i Syrien, Irak, Afghanistan, Jemen, Turkiet,Libanon,Libyen till en början.

Men det gör väl Vladimir Putin glad för hans vänner ryska vapentillverkare får mer sålda vapen till att mer araber som dödar araber. Ryska nazisterna i armen och på Krim måste ju jubla högt av glädje. Med mindre araber kan ju dom ryska oligarkerna styra en mindre del av Syrien med grannen ISIS kalifat.

Låt oss hoppas att den ryska krigsbjörnen inte tycker detta är en positiv lösning, men man vet inte riktig med en islamsk befolkning och ledaren Kadyrov som är god vän med Putin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar